KEZALIMAN DEMI KEZALIMAN

Assalamualaikum Warahmatullah…

Pabila kezaliman demi kezaliman berlaku di depan mata, di dengari oleh telinga, cuma satu patah ayat sahaja yang terdetik di hati lalu disebut di bibir ini, “Ala Laknatullahi ‘Alaz zolimin” – laknat Allah Taala ke atas orang yang zalim.

Kezaliman demi kezaliman berlaku kepada saudara-saudara seakidah di luar negara, yang mana mereka diperlakukan bak hamba malah lebih teruk ibarat binatang mainan. Nyawa saudara-saudara seakidah seakan seperti nyawa binatang-binatang sembelihan, malah lebih hina dan teruk dari itu.

Belum pun habis (entahkan bila akan habis) mahupun reda dengan kezaliman ke atas saudara di luar sana, timbul pula kezaliman yang berlaku di dalam negara tanah air sendiri.

Wahai saudara-saudaraku,

Kini bukan masanya untuk kita bersedih, lemah ataupun bermuram durja, tetapi sebaliknya kita perlu berasa bangga kerana kita telah diuji sehingga ke tahap ini.

Sesungguhnya para alim ulama’ dan umara’ telah sepakat bahawa jihad terbesar di Malaysia ini adalah melalui pilihanraya (kerana untuk menegakkan Islam di Malaysia), maka tahniah diucapkan buat mereka yang telah pergi berjihad suatu ketika dahulu demi menegakkan negara Islam. Sesungguhnya kemenangan bagi umat Islam adalah sama ada dua, memperoleh kemanisan kemenangan atau memperoleh kemanisan syahid di jalan Allah.

Kepada sahabat-sahabat mujahideen dan pejuang-pejuang di bumi Malaysia tercinta ini, dan juga kepada puak-puak taghut (moga Allah mengampuni kamu semua) di bumi Malaysia ini, ingatlah boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui. (2.216).

Sematkanlah di dada-dada kalian, walaupun sedang berjuang jangan sehingga kehilangan kesabaran di dalam menerima ujian Allah. Berapa banyak terjadi golongan yang sedikit dapat mengalahkan golongan yang banyak dengan izin Allah. Dan Allah beserta orang-orang yang sabar.” (2:249)

Wahai puak-puak taghut,

Ingatlah sesungguhnya para mujahideen dan pejuang-pejuang agama Allah dimotivasikan dan diberi synergy bukan dalam bentuk harta benda dunia untuk bermewah-mewah dan melalaikan. Sesungguhnya mereka dimotivasikan sendiri oleh Tuhan pencipta mereka yang Maha Agung lagi Maha Terpuji melalui utusan-Nya yang termulia sebagaimana berikut, janganlah kamu bersikap lemah, dan janganlah (pula) kamu bersedih hati, padahal kamulah orang-orang yang paling tinggi (derajatnya), jika kamu orang-orang beriman.” (3:139).

Dan ingatlah, semua yang terjadi ini bukan terjadi dengan tidak sengaja dan bukan terjadi dengan sia-sia.

Sesungguhnya kita merancang Allah juga merancang, tetapi Allah jualah sebaik-baik dan sesempurna perancang.

Pautan berkaitan:

1. Tranungkite@online

2. Malaysiakini

3. Harakah Daily

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: