TAHNIAH PASUKAN BOLA MALAYSIA

Salamun’alaikum…

Dah lama penulis tak mencoretkan artikel dalam blog ni. Zalim pula rasanya.huhu…

Dikesempatan ini, penulis ingin mengucapkan tahniah kepada pasukan bola sepak Malaysia, kerana telah menang 2-1 kepada Chinese Taipei semalam. Seingat penulis, lebih tiga tahun penulis tidak mengikuti perkembangan bola sepak negara. Boleh dikatakan sebagai penderhaka kot sebab tidak menyokong skuad negara, haha…

Semalam, ketika berehat selepas menonton aksi pemberita menyampaikan pelbagai jenis berita (yang benar, yang palsu, yang fitnah dan sebagainya), sedang leka mencari saluran yang difikirkan menarik, tiba-tiba terdetik pula hati untuk melihat saluran RTM1 yang semestinya tidak termasuk dalam saluran feberet penulis, kebetulan siaran langsung perlawanan bola sepak antara skuad negara menentang Chinese Taipei.

Entah tarikan dari mana yang menarik hati penulis untuk menonton, mulanya sekadar ingin menonton sekejap sahaja, akhirnya penulis telah ‘sedekahkan’ hampir dua jam untuk menonton perlawanan tersebut hingga akhir. Dalam tempoh dua jam inilah, dengan corak permainan skuad negara yang begitu meyakinkan, telah mendidihkan dan menggelegakkan darah serta adrenalin penulis yang selama ini beku . Tambahan pula ketika serangan balas dilakukan di separuh masa pertama permainan yang membuahkan hasil.

Akhirnya, jika dahulu penulis ada mengeluarkan artikel dengan niat bergurau (sila lihat di sini), maka di sini penulis ingin menyatakan bahawa, satu-satunya cara untuk menang menentang skuad negara adalah apabila padangnya seperti di dalam artikel yang penulis keluarkan sebelum ini (sila lihat di sini).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: